Bijna 20 kg afgevallen…

/ / Afvallen

Toen Roeland en Daniëlle mij vroegen of ik mijn ervaringen met Sport2000 en afvallen met hun begeleiding wilde delen heb ik toch wel even getwijfeld. Wat een stap om mezelf letterlijk zo ‘bloot te stellen’ aan een breed publiek met de foto’s van mijn resultaat. En toch, stiekem ben ik best trots.

Ik ben Fara Verhagen, 23 jaar oud en woon sinds een aantal maanden in Leusden.  Ik heb eigenlijk altijd wel issues met mijn gewicht gehad en had structureel 10 tot 15 kilo overgewicht. 15 kilo afvallen klonk als een mooie missie, maar tot een concreet strijdplan kwam het nooit. 5 kilo leek me nog haalbaar, maar het getal 15 klonk toch heel anders. Het klonk ver weg, ondoenbaar en daardoor in mijn ogen onrealistisch.

Die mindset veranderde plots toen ik afgelopen januari in het ziekenhuis belandde met een herseninfarct. De artsen konden geen oorzaak vinden en mijn lichaam had me voor mijn gevoel in de steek gelaten. Ik wilde het gevoel van controle over mijn lichaam terug. Alle mogelijke risico’s op herhaling wilde ik beslist minimaliseren. Ik besloot dat ik 15 kilo wilde afvallen. Dit keer was het een besluit, geen poging. Dat zijn echt 2 verschillende dingen.

Ik maakte een vliegende start en verloor in razend tempo de eerste 12 kilo. Ik begon zelfs enigszins van mijn weegschaal te houden, ongelooflijk! Maar me lichamelijk gezond, sterk en energiek voelen bleef uit. In juli werd ik lid van Sport2000. Ik boekte een uur PT, want krachttraining was compleet nieuw voor mij. Geen idee wat ik met al die apparaten moest.

Maar dat uur haalde ik helemaal niet, ik kon wel door de grond zakken. Na 20 minuten stond ik te shaken op mijn benen. Het eetpatroon waarmee ik 12 kilo was afgevallen bleek te weinig koolhydraten te bevatten om op te kunnen sporten of je überhaupt energiek van te kunnen voelen gedurende de dag. Samen met Sport2000 maakte ik een plan om mijn doel in kilo’s verantwoord te halen, maar stelden we ook doelen op het gebied van fysieke fitheid. Er werd een voedingsschema gemaakt dat paste bij een levensstijl waarbij ik 4 keer per week trainde. Personal training gaf me de handvaten om ook zelfstandig te kunnen trainen en het was een continue stimulatie om nieuwe grenzen op te blijven zoeken. Mijn energielevel steeg en ik zag mijn lichaam veranderen. Ik voelde me letterlijk sterker worden. Fitness is onderdeel van mijn dagelijkse routine geworden. Het hoort bij mijn nieuwe ‘ik’. Ik voelde me vanaf het begin op mijn plek bij Sport2000, een sportschool met echt een unieke sfeer die barst van de energie maar ook heel vertrouwd en kleinschalig aanvoelt. Die vibe draagt zoveel bij aan mijn plezier.

Ik bleef gezond eten en veel sporten, maar de kilo’s vlogen er niet zo snel meer af. Dat was het moment dat ik begon met crylipolise. Een methode waarmee je vetcellen plaatselijk definitief af kunt breken door ze gecontroleerd extreem te koelen. Een apart gevoel, je voelt plaatselijk je spier stevig samentrekken. Ontspannend kun je het zeker niet noemen, maar pijnlijk ook niet. Deze laatste stap maakt mijn traject compleet en veelzijdig. Ik heb nu 1 behandeling gehad en zie echt al resultaat. Over 2 weken mag ik weer en dan over 8 weken de laatste behandeling. Het fijne voor mij is dat Sport2000 mij een totaalplaatje biedt, waardoor alle componenten die bijdragen aan mijn doel op elkaar afgestemd kunnen worden en daardoor elkaar ook stuk voor stuk versterken. Crylipolise is voor mij de kers op de taart. En ja ook die taart eet ik nog af en toe hoor. Ik geniet nog elke dag van de transformatie die ik doormaak. Het op een positieve manier bezig met mijn lichaam en gezondheid, de energie en voldoening die je daar uit haalt alleen al maakt het elke stap zo waard!

Roeland, Daniëlle en het volledige Team van Sport2000, bedankt!

Wil jij dit ook? Aarzel niet om contact op te nemen!!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!!

TOP