Cryolipolyse, ofwel vet bevriezen

Wat is een cryolipolyse behandeling?

Cryolipolyse is het nieuwste op het gebied van afvallen en figuurcorrectie, waarmee het mogelijk is om plaatselijk vet definief kwijt te raken. In de volksmond wordt cryolipolyse ook wel vet bevriezen genoemd. In werkelijkheid worden de vetcellen niet bevroren, maar afgekoeld naar 4⁰C, vetcellen zijn namelijk niet bestand tegen temperaturen onder de 9 ⁰C; het vet gaat dan kristalliseren.

Met de apparatuur  die wij gebruiken voor de cryolipolyse behandeling, de CoolipoTwin, worden vier speciale pads aangebracht op het vetweefsel in het te behandelen gebied.  Gedurende één uur worden de vetcellen in dat gebied gekoeld tot 4 ⁰C. Gelijktijdig zorgt de CoolipoTwin voor elektrostimulatie, waardoor de koeling dieper en breder in de huid doordringt en zoveel mogelijk vetcellen afsterven. Andere cellen en omringende weefsels zoals zenuwen, bloedvaten en pigment zijn niet gevoelig voor de lage temperaturen en blijven dus volledig intact, dat maakt de behandeling volkomen veilig.

Behandeling is mogelijk op de volgende zones:

  • Buik
  • Lovehandles
  • Rug
  • Billen
  • Heupen
  • Benen
  • Bovenarmen
  • Binnenkant knieën
  • Onderkin

Hoe werkt een cryolipolyse behandeling?

Lichaamsvet is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag zit dicht op de spieren en kan worden verminderd door de juiste voeding en voldoende bewegen. De laag daarboven ligt net onder de huid en is een hardnekkige vetlaag die niet of nauwelijks is doorbloed en daardoor moeilijker aan is te pakken met sporten en gezonde voeding. Met een cryolipolyse behandeling is het nu mogelijk om die specifieke vetcellen aan te pakken en daarmee te verminderen.

Tijdens de behandeling worden de vetcellen in het te behandelen gebied afgekoeld tot 4⁰C. Hierdoor  kristalliseren de vetcellen en worden ze vervolgens beetje bij beetje door het lichaam op natuurlijke wijze opgeruimd en verlaten via uw urine uw lichaam. Dit gebeurt binnen 15 tot 30 dagen na de behandeling en het afgebroken vet is dan voorgoed uit het lichaam verdwenen. Ongeveer 60 dagen na de laatste behandeling is het volledige resultaat zichtbaar.

Veelgestelde vragen over Cryolipolyse

De cryolipolyse behandeling is ontwikkeld om de contouren van uw lichaam te verbeteren, bedoeld voor behandeling van plaatselijke vetrolletjes die niet weggaan met een dieet, sport of extra beweging, maar niet geschikt om ernstig overgewicht of obesitas te verminderen.

Onze cryolipolyse behandeling maakt gebruik van een geavanceerd koelsysteem dat de vetcellen koelt tot 4°C. Tijdens de behandeling koelen vier speciale pads de vetcellen precies daar waar u de vetrol het liefst ziet verdwijnen. De elektrostimulatie zorgt ervoor dat de koelte dieper en breder de huid in gaan. Met deze non-invasieve technologie zijn geen naalden, geen incisies en geen noodzaak voor verdoving of pijnbestrijding nodig. Het is een geleidelijk proces waarbij de vetcellen beetje bij beetje verdwijnen. De vetcellen worden door het lichaam op een natuurlijke wijze afgevoerd.

Nee, liposuctie is een methode om veel vet ineens te verwijderen door middel van het wegzuigen van vet via kleine incisies. De cryo behandeling is bedoeld om kleine plaatselijke vetophopingen te verwijderen, zonder de risico’s en lange herstelperiode van operatieve behandelingen als liposuctie of een buikwandcorrectie.

Door de koeling zullen de vetcellen kristalliseren, uiteenvallen in stukjes. Deze worden via de urine door uw lichaam afgevoerd.

De cryolipolyse behandeling is geheel pijnloos*, de behandeling is zelfs zeer ontspannend. Normale activiteiten kunnen direct na de behandeling hervat worden, de behandeling heeft geen nadelige gevolgen*.

*de resultaten bieden geen garanties en kunnen per persoon verschillen

jazeker, de apparatuur die wij gebruiken, namelijk de CoolipoTwin heeft een Medisch Klasse II markering.
Deze markering ontvangt een behandelmethode alleen wanneer de behandeling veilig is bevonden.

De vetcellen worden tijdens de behandeling niet echt bevroren, maar afgekoeld naar 4⁰C, vetcellen zijn namelijk niet bestand tegen temperaturen onder de 9 ⁰C; het vet gaat dan kristalliseren. Andere cellen en omringende weefsels zoals zenuwen, bloedvaten en pigment zijn niet gevoelig voor de lage temperaturen en blijven dus volledig intact, dat maakt de behandeling volkomen veilig.

Voorafgaand aan een behandeling bieden wij u graag een gratis informatief gesprek waarin u uw wensen kenbaar kan maken en we de mogelijkheden qua behandeling kunnen bespreken.
Op die manier bent u verzekerd van een behandeling die speciaal voor u geschikt is.

Om het gewenste resultaat te behalen zijn gemiddeld drie behandelingen nodig. Dit hangt natuurlijk af van de dikte van de vetlaag en uw levensstijl. In de praktijk is gebleken dat het beste resultaat bereikt wordt in combinatie met een juist voedingspatroon en voldoende beweging

De vetvermindering in de behandelde zones is al zes weken na de eerste behandeling meetbaar.*

*de resultaten kunnen per persoon verschillen

De verwijdering van de afgebroken vetcellen is definitief., deze vetcellen komen niet meer terug, de nog aanwezige vetcellen kunnen echter wel groter worden door een verkeerd voedingspatroon of onvoldoende beweging.
Om uw nieuwe contouren te houden is het dus zeker belangrijk om een gezonde levenstijl na te streven waarin gezonde voeding en beweging centraal staan.

Het behandelen van één zone – bijvoorbeeld een buikje en ‘love handles’ neemt één uur in beslag.

Cryolipolyse1 behandeling op 2 zones € 249,-
Cryolipolyse3 behandelingen op 2 zones1x per 6 weken€ 659,-
Bodycompressie8 behandelingen2x per week€ 199,-
Bodywraps  incl. bodycompressie8 behandelingen2x per week€ 499,-

 

Voor diegenen die verschillende behandelingen tegelijk willen volgen,
hebben we speciale pakketprijzen samengesteld, daar informeren wij u graag over.

VIEW ALL

Neem vrijblijvend contact op voor advies op maat!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op!!

TOP