Even voorstellen…

/ / Jenny

Beste sporters, bijna sporters en anti sporters,

Mijn naam is Jenny, ik woon in Woudenberg, ben 44 jaar, heb een echtgenoot en 2 kinderen (17 en 18). Ik werk als ziekenverzorgende (vig) in de thuiszorg in Leusden. Op 18 augustus ben ik begonnen met fitness bij sportschool 2000. Dit deed ik na 4 maanden revalidatietherapie bij de plaatselijke fysiotherapeut. Ik heb al jaren rug en knieklachten en na de revalidatietherapie was ik daar zo goed als vanaf. Wel hadden ze mij, bij de fysio, gezegd dat het beter was om door te gaan met fitness omdat ik dan het resultaat zou behouden.

Ik had nooit zo’n hoge pet op van sportscholen en ik heb ook de meest uiteenlopende smoezen bedacht waarom ik niet naar een sportschool zou hoeven.

Wat voor mij wel de reden was om naar een sportschool te gaan dat was omdat ik altijd zo moe ben, mijn klachten niet terug wil en als ik fit oud wil worden, ik toch iets aan mijzelf moet gaan doen. Ook heb ik in de winter altijd koude voeten dus ik hoop dat mijn doorbloeding beter gaat worden.

Waarom ik voor sportschool 2000 gekozen heb?

Het ligt op de route naar huis en daarom heb ik maar heel even de tijd om te denken om niet te gaan. Als ik naar de sportschool in Woudenberg zou moeten was de weg te lang en zou ik niet gaan.

Wat mij gelijk opviel bij de sportschool is dat de drempel zeer laag ligt. Ook voelde ik mij welkom, wat voor mij heel belangrijk is. Er sporten allerlei soorten mensen daar. Jong en oud, dik en dun. Iedereen komt er voor zichzelf en heeft een doel.

Maar alleen sporten helpt mij natuurlijk niet. Ik heb zeker 12 kilo aan overgewicht dus daar moet ook iets aan gebeuren. Roeland heeft een fitness schema voor mij samengesteld waar ik hard aan ga werken en Salah zorgt dat ik een voedingsschema krijg waardoor ik af ga vallen en mij fitter zal gaan voelen. Gelukkig heb ik zelf inspraak in wat ik wel en niet ga eten want ik vind lang niet alles lekker. Salah stemt mijn voeding af op mijn lengte, gewicht, leeftijd en bloedgroep. Zo kan hij goed bepalen welke voeding er goed bij mij past.

Ook ben ik gisteren begonnen met Cryolipolyse. Dat was heel apart om mee te maken. Er werden 4 plakkers op mijn heupen en buik geplakt en toen de behandeling begon werd het eerst koud maar dat gevoel ging eigenlijk meteen weg. Ik lag op een heerlijke zachte tafel. Hoofd en benen iets omhoog zodat ik comfortabel lag. De tafel was zelfs verwarmd en ik kreeg een dekentje over mij heen zodat ik het niet koud zou krijgen.

We begonnen op stand 1 en het werd geleidelijk opgevoerd. Net zo hoog als ik kon hebben. Het deed absolute geen pijn maar het voelde wel vreemd. De behandeling duurt een uur en dat ik heel goed vol te houden.

Door het sporten, de voeding en de Cryolipolyse samen te voegen zal ik slank worden, mij fitter gaan voelen en beter en gezonder gaan eten. Natuurlijk zal het niet altijd even gemakkelijk gaan. Ik zal er weleens tegenop zien om te gaan sporten. Maar ik weet waar ik het voor doe! En ik weet dat ik mij beter voel als ik gesport heb. Men zei wel dat je je fitter gaat voelen van sporten maar dat geloofde ik niet. Ik werd al moe als ik aan sporten dacht. En ja, ik heb nu spierpijn maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik heb gevoel dat ik iets aan mijzelf gedaan heb en dat voelt heel goed!

Binnenkort zal ik regelmatig bij gaan houden hoe het met mij gaat. En nee, sporten zal niet altijd leuk zijn en ik zal niet altijd even veel zin hebben om te gaan maar ik weet waar ik het voor doe en dat ik beloond zal worden en dat wil ik graag gaan met iedereen delen.

Groetjes van een beginnende sporter,

TOP